My second baby week progress.

pregnancy due date

Saturday, December 18, 2010

Apa tujuan sebenar orang add FB kita?

Hah! hari ni aku sikit sentap sebab baru dapat tau seseorang yang aku tak approve kat FB aku, suh orang terdekat dengan dia add FB aku then siap send msj kat inbox mintak aku approve dia. Aku yang bengap tak tau ape ape approve la orang tu. Dah 2-3 bulan baru aku tau sape orang tu. Demmit!

Bagi aku la, tujuan sebenar orang add FB kita ;
  • Orang tu betul betul kawan lama kita samaada time skolah rendah, menengah, masa PLKN or what so ever la.
  • Junior masa skolah dlu nak kenal akak2 & abang2 senior.
  • Teman sekolej.
  • Even tak kenal, tapi muka familiar.
  • Jiran jiran, kawan sekampung.
  • Betul betul iklas nak berkawan.
  • Tengok profile pic baekk punya, terus add.
  • Nak kenal ngan adik beradik or cousin cousin kita.
  • Kita artis, so dia nak tumpang glamer. (hahaha!!)
  • Nak tau hal tepi kaen tentang kawan dia yang berkawan ngan kita, nak tau ape yang kawan dia komen2 ngan kita. 
  • Saje add, pastu bia. Komen pon tak, say hai! pon tak.
  • Kawan dia yang suruh dia add kita sebab kita dah block kawan dia tu. 
  • Nak menggatal ngan balak/awek orang. Nak tambah skandel.
  • Nak menambah koleksi fren dia, konon dia ramai kawan. *yang ni takleh blah. hahaha ade ke? 


Pada yang niat baek tu bagus la. Tapi pada yang hati berbau longkang tu, better jangan kacau hidup orang. Wat hal sendiri.


Ok dah. Babaii. 


p/s : kalo ade sesapa nak tambah, share la ngan aku ye! ni sekilas je. tiba tiba idea mari. on d spot aku taip. lalalalaa.


17 komentar:

Elia Si Jejariruncing said... BALAS

hahaha..tu la..kadang2 orang yang add kita tu pon macam xde motif je nak add.. menyemak je..tu yang kite pon malas nak approve

Haa Fakihah said... BALAS

@elia : hah tula psl. sakitnye hati dgn org jenis cmni. tu yg rse terpanggil nak tulis ni. ikotkan hati nak maki je. tp tulah gado2 keje budak2. mls la ya.

Elia Si Jejariruncing said... BALAS

org cmtu bo lyn je. mengabiskn borghasss... k la..nk tgki bola..jom!!

Haa Fakihah said... BALAS

@elia : mmg mls lyn pon. delete terus. hehe. btw lia cute la kecek kelate. haha. bo lyn!

aMyErInAiMiE said... BALAS

so sbnrnye ape tujuan org yg nk sgt2 add haa tu???

aanie said... BALAS

aanie hanya add org kenal je..klu x, bo layan..tp ada gak org kenal pun malas nak approve dia..sb org 2 sibuk nak jg tepi kain org..haha..

mia said... BALAS

huwaa..hehee..mostly tepat..saya pulak add org yang saya kenal je..but skrg da xapprove org yg xkenal..kalu nk pon, mesti tgk mutual frens..hehee..takot tersilap langkah..hehe..nice sharing dear..

efa fairuz said... BALAS

delete peghabih hok tok bekene'e tuh.. aku pon byk kali doh buat penapisan sirim.. pahtu kalu aku buh gamba profile hok market sikit mula la ramai org nok add, jate laa ramai masalohnyo, padahal takdok mutual friends pong.. sbbtu kena buh gamba nge tok laki xpong nge anok sokmo.. huhu..

Haa Fakihah said... BALAS

@amyerinaimie : tahla dia. nk tgk3 gmbr kot. tnye itu ini. rupe2nye menyamar. musang berbulu ayam.

@aanie : samo la kito. betul3, ado jgk hk ore kenal brehi caro hal tepi kaen kito. haha.

Haa Fakihah said... BALAS

@mia : hehe. betul3 mia. ni serik betul rse.

@kakak : ni aku lam proses mendelete la ni. baek punye pancing budak, konon nak kenal2 ngan aku sb aku lawa. maen angin. tu r, buh gmbr nga toklaki peluk2 kang, gatal ade org add jgk, nk nganyim aku, pdhl hk sah dh. haha.

natashacherahim said... BALAS

haa..lain kali sblum approve....buat saringan dlu..mmg sakit hati ngn ore dop thu mn...bosan pn ado..bila ore dop kenal duk tego2...mls nk basoo kan?

Haa Fakihah said... BALAS

@sha : yolo tuh yumm. skalo sy x apprv lnsg ore x kenal. hk ni gano terlepas.

sya hassan said... BALAS

law xknal.. cik gebu reject tros.. hahaha.. wlaopon muke familiar ttp reject..keh3.. jahat x?? jahat x?? haha

Haa Fakihah said... BALAS

@cik gebu : hehe. x jahat dh tu. ok dh tuu. utk mempertahankan diri dr diganggu.

Zana :) said... BALAS

boleh jd jugak tu . hehehe ..

Haa Fakihah said... BALAS

@zana : kannn. :D hee.

Haa Fakihah said... BALAS

@Zana :) kannn. hehe.

Nak saya terjah?