My second baby week progress.

pregnancy due date

Wednesday, December 15, 2010

Semangatnya Penyokong Kelantan

Semangat. Mana mana team Kelate maen, ade je penyokong nye. Bukan sebijik dua bijik bas yang pegi, tapi melampaui 100 bijik. Yang konvoi lagi, 1 geng dah 5-6 bijik kete. Geng geng laen? Apatah lagi time final. Stadium memang sarat!

Yang stay kat lua Kelate pon sanggup balik kampung sebab nak tengok bola kat stadium negeri sendiri. Ade yang balik hari je. Sebab esoknye keje.

Rakyat Kelate ramai yang stay & bekerja di KL. Boleh di katakan kalo dah turun KL tu jangan malu la nak speaking Kelate. Nak oder air 'milo beng' pun tak risau. Pelayan kedai tentu paham punye.

Kelantan tak banyak hiburan. Panggung wayang takde, karoke pon tak banyak & tak meluas. Bola boleh di katakan hiburan no 1 rakyat Kelate. Tapi rakyat Kelate bukan jakun jakun. Bukan tak up to date. 

Rakyat Kelate memang kuat dengan semangat kenegerian. Bab sokongan sesama rakyat, yang tak kenal jadi kenal. Asalkan Kelate, kawe bereh bohh. Banyak sangat kalo nak stori satu satu. Tapi takut korang bosan lak membacanya. Ehh panjangnya melalut. 

sek kito jange pecoh!

tuh dia lautan merah. meremangg..


Huu masa Final Piala Malaysia ritu, mmg ramai gila penyokong Kelate. Sah kan seat, atas tangga, corridor pon ade orang duduk! Semangat.
Tu yang kat dalam stadium. Yang dok belegar-legar kat lua sebab takde seat tu lom cite ag. Sebab ramai kena perambat bila dorang duduk kat space N9.
Haprak la tiket jual, seat tak bagi duduk. Bila tak dapat duduk tuh ada yang mengamuk. Tiket 30 hengget. Boleh wat gadoh. Kehkehkeh. Aku la tuhh. 
Aku berdiri dekat space seblah N9 tu. Banyak polis kat situ. Seme yang ade aku jeling tajam membunuh. Tapi, ade dorang kesah kat aku?? Haha.  
Tadehal la kena berdiri pon. Masa suku akhir Kelate vs Selangor kat Stadium Sultam Muhammad ke iv pon aku berdiri. Dari mula sampai abes. Sebab stadium full naseb tak runtuh. Berdiri dengan bangga. Keskeskes.

barisan pemain TRW yang bakal berubah wajah.

Bangganya aku jadi rakyat Kelate. Jangan marah ye sebab entri kenegerian aku ni. Korang pon kenegerian jugak ngan negeri korang kan. Aaa stori cket, nak tau jugakkkk. :P

Entri ini akan di sambung atas permintaan. Pfffttt pada sesape yang nak mengenali lebih dekat dengan rakyat Kelate okeh.

p/s : patutnya di post lepas final Piala Malaysia ritu. ape punya malas aku neh. dush dush. dah lame dah berhabuk dok lam draft.

13 komentar:

aanie said... BALAS

hehehe..kelate jugok ko??
tea o beng so..kughe manih deh..hehehe...

Haa Fakihah said... BALAS

@aanie : aaa mama adam! kelate jugok dio dihh!! berehh2 teh o beng siap!! hahaha.

natashacherahim said... BALAS

hehe...rindu nk g tgk bola ngn ha..

p/s: hye mama adam

Haa Fakihah said... BALAS

@sha : tuh r yum. lmbt wei nk stat bola pulok. hehe.

Awang Hafiz said... BALAS

pergh, merah mak ngah!

Haa Fakihah said... BALAS

@awang hafiz : dah tentu! red warrior kann. hee.

Weeda said... BALAS

hee...weeda org teganu..ngee~

Haa Fakihah said... BALAS

@weeda : owhh hehe. makang ikang.

Amy Nujaimy said... BALAS

kunjung balas..... best gak baca blog kak cik ni.... cik amy link ek.....

Haa Fakihah said... BALAS

@cik amy : bes ko? mcm xdk isi sgt bena. br berjinak2. hehe. ok2.

sya hassan said... BALAS

gomo klate gomo!!
sep klate me2 doh.. sep kito jangey pecoh.. 2 dyoooo...haha

frwls said... BALAS

semangat kenegerian yang saya terapkan dalam diri ialah setiap kali makan lauk campur saya akan cari tempe goreng.

hehehheeee

Haa Fakihah said... BALAS

@sha hassan : yolo doh! hehe.

@frwls : aa bagus! tu kire smgt kenegerian jugak tu! hehe.

Nak saya terjah?