My second baby week progress.

pregnancy due date

Sunday, December 26, 2010

Teringin nak pakai shawl

Sambung balik ayat atas,

Teringin nak pakai shawl, TAPI muka besar gedabak macam aku ni sesuai ke? Tentu dah akan nampak muka aku sebesar alam. T__T

Tengok adik aku pakai lawa je. Tengok korang-korang pakai shawl pastuh dress up ala arab gittewww ngan cardigan labuh nye cun sangat. Aku ni sahkan shawl, kalo pakai cardigan labuh pon dah rasa macam buah nangka pakai barut je. Buah nangka pulak size XL. 

Pakai shawl cantik, nampak kemas je. Nak nak sekarang dah ade jenis inner tudung syria tu. Huuu aku cukup suke. Yang latest pulak yang jenis gipsy tu! Hahhh!! pengsan! Nak jugak3. 

Kalo pakai kemeja, senang la takyah pening2 nak masukkan tudung dalam baju. Shawl nipis je kan, lilit sane sini dah kemas dah. Selalu aku pakai tudung awning tuh aku masukkan dalam baju. Silap silap nampak kembung.


Muka bulat macam tak seswai je pakai kan. Tak berani nak try. Takpelah wat masa ni, dah luah perasaan kat cni. Cukup la tu. Hehe. Lagipon kalo aku boleh pakai shawl skalipon, tak kekal lame jugak kat kepale. My baby yapiee tu memang sangat caring punye anak, dia mmg suke nak 'betul' kan tudung mama dia. Yela mana tau senget sane sini kan. Dah siap 'betul'kan tu dia boleh cakap "comei angatttt.." Ngehngeh. 

Nak shawl cantik dan murah? 


Sempat lagik nak promote kan. Kawan aku punye belog. Mempromote tanpa keizinan. :P


26 komentar:

mcjust.lol said... BALAS

keh3 kan mg pun dah berminat ngan shawl tu...

CIK CIRA said... BALAS

try la dulu pakai shawl...sbnarnya ada cara nak bg muka tak nmpak bulat bila pakai shawl.... =) sbbnya muka sy pun bulat.... tapi skrg bila pakai shawl,nmpak runcing sikit muka...huhu =)

aanie said... BALAS

hahaha..sy pun dah terjebak dgn dunia shawl...tp kita ada anak kecik ni ssh skit la kan..rajin je si kecik tu nak betulkan tudung kita...

Haa Fakihah said... BALAS

@CIK CIRA : owhh yeke? myb muke cik cira x bsr sgt cam muke sy. sy dh try tp ttp x lawa. wuuuuwuuu T__T

Haa Fakihah said... BALAS

@mcjust.lol : berminat tp xleh nk paka. aku nk paka ngn kemeja je.:((

Haa Fakihah said... BALAS

@aanie : ahaha betul tu mama adam. dorang caring kat mak dorang. hehehe.

Yan said... BALAS

kitepun tak sesuai pakai shawl.. pasal dia cam lari2..

salam kenal..
jemput vote anak saya
http://www.mayaqarmyla.net/2010/12/jom-vote-adik-dhuwa-haziq.html
tq

Haa Fakihah said... BALAS

@Yan : aah hehe. kite jiwa ibu2 dah. xleh pkai bende remeh2. hehe. ok yan. nti ha vote k. :)

natashacherahim said... BALAS

haa..dont worry haa...kalau awk nk pakai ..sy leh tolong..senang jah kalo takmao muka nampak bulat..and one more thing...awk takdop la nangka sgt..melampau doh tu lau XL gak..body awk ngam2 la syg...nnti sy kasi info ko awk pasal cara2 nk pakai shawl ngn selesa...nnti kta kongsi2

Haa Fakihah said... BALAS

@natashacherahim : yummmm, awok kea skmo ado time sy down. pah tak jadi skmo nak down. hahaa sayammm awok! aja sy deh. sy x ajim tubik paka shawl. try paka dumoh pn down kelih muko sdri. awk xpo muko kecik!

natashacherahim said... BALAS

tu la gna nya sahabat haa..ada time ssh n senang..bereh..nnti sy wat tutorial sket ko awk deh...nnti sy update kat blog..dont worry...nnti bila dh selesa ngn shawls...sy nk awk tinggal smua tudung2 awning awk tu..too old la utk umur2 kta syg...nnti sy akan ajar cara paling slesa utk awak praktikkan deh...jgn risauuu... :D

**sHiKinn** said... BALAS

haa- blajar ngn sha tu..dia mmg pakar..sy pun suka tgk sha bergaya pakai shawl.

Ummi Eisya said... BALAS

kita pun teringin nak pakai..tapi mcm tak sesuai ngan muka..muka bulat kang lagi bulat..hihi..

p/s-
pasal Watermark tu,kita member blog yang watkan..nak wat sendiri tak ada masa nak tumpu..guna photoshop..dia ada wat toturial..nanti kita bagi link k..

Haa Fakihah said... BALAS

@natashacherahim : ehee tp sy rasa x som jahhh. xpo2 kito try. thnxs yummm. hehe. update tuuu.

Haa Fakihah said... BALAS

@**sHiKinn** : tu la kato, sha pakai napok molek jahh kn. hee.

Haa Fakihah said... BALAS

@Ummi Eisya : aah muke besar sane sini. nmpk pelik kang. hehe.

oo ok2 kak. :) thnxs kak.

tenangsudey said... BALAS

wah menarik gak pakai shawl.... skang pon makin ramai org pakai shawl... huhu

juelee said... BALAS

ok je.. santekkkk.. hehehe ada cheek bone lagi

mia said... BALAS

dear..bole je yang...haa try la dulu..

Haa Fakihah said... BALAS

@tenangsudey : yup. sebab tu teringin nak pakai. hee.

Haa Fakihah said... BALAS

@juelee : sb pkai awning nmpk la ok cket. hee.

Haa Fakihah said... BALAS

@mia : hemm nti ha try dlu ye yang. :)

efa fairuz said... BALAS

aku penah je try..bakpe tau kalu aku pakai rase serabut jah tekok ni..sero po nok kekoh ore jah satu hari tu..tp yg bes nye shawl ni, murah weh..selai 5iya baru..pastu buleh liit ikut suke.. tapi kalu aku, lilit bagi tutup dade la.. so takdok la lilit mano.. huhu..

saing aku oyak pakai shawl ni banyak kene guna jarum peniti, baru kemas.. tp kalu nk g kijo buleh aa.. kalu nk g jalam jalam? sakit palo aku kalu anok hok ni tarik jarum..hok tu g nyekeh jarum.. bia dok pong huhu.. :p

Eyra Rizal: Your MUA said... BALAS

PROMO FOR BASIC TO ADVANCE MAKEUP CLASS FOR 9/1/11 IS STILL AVAILABLE FOR THOSE WHO WANTS TO REGISTER!!!
FEES: (NORMAL) RM350 (PROMO) RM295 ONLY!!
LOCATION: LAMAN SERI HOTEL, SEK 13, SHAH ALAM
DATE: 9/1/11

PM OR SMS TO 016-2128740 TO REGISTER. HURRRY!!!!!!!!!
*ONLY COUPLE SEATS AVAILABLE!

Haa Fakihah said... BALAS

@efa fairuz : aa tula mu xpe ade gk kije nk pkai. aku kalo stakat g kedai mek romoh ke, g kb ke... haramm la nk pkai. hahaha. tu r shawl ni murahh. geram aku.

Haa Fakihah said... BALAS

@Eyra Rizal: Your MUA thnxs for ur advs. :)

Nak saya terjah?