My second baby week progress.

pregnancy due date

Wednesday, December 22, 2010

Alhamdulillah, Tahniah adik ...

Baru sampai rumah. Pegi SMK Zainab 1 bawak adik aku g amek result PMR. Alhamdulillah dapat  8A's. Segala usaha & doa dia dah termakbul. 

Hepi sangat tengok gelagat adik adik yang amek result arini. Budak sekolah Zainab 1 je dah 115 orang dapat straight A's. Bangga kann. Menjerit jerit hepi dah macam histeria dah. Hehe. Yang menangis nangis kuat pon ada. 

Bangganya adik naek pentas.

Adik aku ni, sejak abah meninggal bulan April lepas, perasaan dia mmg terganggu. Asyik nak menangis nak abah je. Risau jugak takut dia takleh fokus. Alhamdulillah masa nak dekat PMR dia bersemangat study bersungguh sungguh. Aku pon penah tunggu dia study masa study week dulu. Kul 3 pagi baru slow slow nak tido. Aku yang ngadap FB pon dah rabak mata neh kan.

Alangkah bahagia nya kalau kejayaan ni dapat dikongsi bersama abah tersayang dah telah pergi buat selamanya. Terbayang bayang wajah kegembiraan abah masa aku kat dewan tadi. Tengok bapak bapak orang laen peluk anak masing masing, aku pon terasa sedihnya sebab adik aku dah takleh pelok abah. Aku sambut dia turun dari pentas dengan pelukan. Taknak dia terasa kosong. :)

Al-Fatihah buat abah. 

23 komentar:

Izan Ishak said... BALAS

tahniah utk adik haa..
rasa sedih plak bila baca abah dah takde nak raikan kejayaan adik...

Haa Fakihah said... BALAS

@Izan Ishak : thnxs. :) tulahh rasa macam baru je dia pegi. tadi tercarik2 jugak abah kat lua dewan. smpai terbatang2 yg abah ade tepuk tangan untuk adik. :)

Haa Fakihah said... BALAS

*terbayang2

cik ETTY said... BALAS

congrates :)
bgga dgn spupu ku :)

fathiyyahISMAIL said... BALAS

sedih pulok . hehe . takpe laa . abah tau jugok kann :)

efa fairuz said... BALAS

Wwuuu sedih

tahniah adik!

mia said... BALAS

huwa..alhamdulillah dear..alangkah bangganya ayah haa kan..ehehee..all da best utk haa dan adik3 oke..

mcjust.lol said... BALAS

adik sama tinggi ngan bonda sebab pakai wedges. hahaa

frwls said... BALAS

perjalanan masih jauh. jangan tersalah pilih. tapi kalau salah pun masih boleh uturn. tahniah!

Haa Fakihah said... BALAS

@cik ETTY : tenkiuu kazenku eti. :D

Haa Fakihah said... BALAS

@fathiyyahISMAIL : huu T__T dik tu abah!

Haa Fakihah said... BALAS

@efa fairuz : aku sedih jugokkkk!

Haa Fakihah said... BALAS

@mia : time kasih byk mia. :) hopefully.

Haa Fakihah said... BALAS

@mcjust.lol : xde mende laen mu nk komen jah? hahaha.

Haa Fakihah said... BALAS

@frwls: yup betul2. sila bg tunjuk ajar ye. ngehngeh.

JAY said... BALAS

budus..! mengalir air mata aku!

Haa Fakihah said... BALAS

@JAY : aku kat ctu td lg la thn sebak. aku tunggu kat tepi pentas. dahtu rmai bapak2 yg peluk anak dia kt ctu. T__T

Cik Mieyrarif said... BALAS

waaa.sedihh.congratsss :)

ardinihumaira said... BALAS

wow! tahniah.. budok skoloh zainab memey bbijok bbijok :D

Haa Fakihah said... BALAS

@Cik Mieyrarif : thnxs. :DD

Haa Fakihah said... BALAS

@ardinihumaira : Alhamdulillah. tahun ni pencapaian terbaek skolah tu. :D

nik rosmawati said... BALAS

tahniah tuk adik awk.
Al-Fatihah tuk arwah abah awk yea.moga tabah

Haa Fakihah said... BALAS

@nik rosmawati thnxs nik. :)

Nak saya terjah?