My second baby week progress.

pregnancy due date

Wednesday, December 29, 2010

Tak dapat KFC, dapat EFC pon jadi laa

Semalam my asben cadangnye nak bawak kitorang makan KFC malam nti. Huuu tapi disebabkan petang tu my asben ade macth futsal, so dia dah penat la plk. Tetiba kepale otak aku yg geliga ni teringat pada EFC. Ouuhhh atau dengan nama laennya Edlee Fried Chicken. EFC ni leh kate dekat aje la ngan umah aku. KFC ni jauh. Kalo tak kat Machang, kat KB atau Kubang kerian lorr.

EFC pon EFC la. Asal tekak ni dapat rase ayam goreng. Kitorang g Edlee kat Kok Lanas beli tapau balik makan kat umah sebab anak bujang ku mengantuk. Kalo mengantuk memang dia meragam la time tengah makan kat kedai tu. Dah paham sangat. So baek beli tapau & makan dengan tenang kat umah.


Kalo kat Kelate ni EFC ni agak pemes. Cawangan pon banyak. Yang dekat Kok Lanas ni pon baru je bukak bulan Ogos kalo tak silap. Rase boleh tahan la sedapnye. Ade rasa original & spicy jugak. Coselaw & mash potato pon ada bahhhh. :D

p/s : 2-3 ari ni tak terasa nak makan nasik langsung sampai gastrik2 malam td. sanggup berlapar tapi tanak makan nasik. 

14 komentar:

CIK CIRA said... BALAS

ta penah lg makan EFC =)

Liquid said... BALAS

wa cam shedapp jek ehehehe

efa fairuz said... BALAS

eh bukak edlee alik mano? bakpo aku xtau pon..

Haa Fakihah said... BALAS

@CIK CIRA : kt kelantan je ade kot. ehh tahla. hehe.

Haa Fakihah said... BALAS

@Liquid : sedapppppp!!

Haa Fakihah said... BALAS

@efa fairuz : kt bangunan mara tu kak. sebelum kem desa kalo dr kok lanas. :D

ardinihumaira said... BALAS

dni asal nama ado FC layan ajo :D MFC KFC .. EFC je lom terai

Haa Fakihah said... BALAS

@ardinihumaira : hhaaha. yolo2. dni dk mano? MFC tu gp?

kak ina kl (1) said... BALAS

masa gi kb memang tau ada radix ayam goreng tapi tak ada can nak mencubanya..ashik berjalan ajer kat situ

natashacherahim said... BALAS

haa..takpo la Edlee pn.sedap jgk kan? nnti bila i free kta g makan KFC okeh


p/s: dh bukak blog elia?dh makin pemes dh elia skang..hihi

Haa Fakihah said... BALAS

@kak ina kl (1) : hee radix ayam goreng sy pn x penah try lg kak. yg kt kubang kerian tu.

Haa Fakihah said... BALAS

@natashacherahim ; hehe bereh yumm. bilo lah nk lepok ngn awk nehhhh. gere weh! baco dh sayammm. pemes dh kaloh rita rudaini.

tenangsudey said... BALAS

wah ayam dia nampak crispy jugak... kene try gak nih. heee

Haa Fakihah said... BALAS

@tenangsudey : aah mmg crispyyy! dtg klate meh ler tryyy. :D

Nak saya terjah?