My second baby week progress.

pregnancy due date

Wednesday, December 29, 2010

Contest Insan Kesayanganku

Contest Insan Kesayanganku

What a nice contest! Contest ni owner dia sendiri yang invite aku untuk join. Thanks ya Nursyamizahadi. Cepat-cepat aku view belog dia. Excited sangat nak join. Yelah sebut je Insan Kesayangan, opkos la teringatkan my lobely dobely asben. Sayangg dis is for u babyyy. (Hamboihh nak berbaby laby pulak hang ye!)

gambar faveret kami, holiday 1 Mei 2010

Saat-saat kami saling mengenali antara satu sama laen pada 6 tahun yang lalu masih segar d ingatan ku. Masa tu aku masih bersekolah. Aku mula jatuh hati dengan dia sebab cara dia nak ngorat aku tak sama ngan orang laen. Hampir sebulan dia jadi orang misteri yang mengganggu hidup aku tapi bukan sampai tahap aku nak maki la. Aku mulanya jadi takut sebab mane je aku pegi dia tau. Aku duduk lepak depan umah pon dia tau. Siap mesej tanya buat ape pegi sana? Buat ape kat sana? Las-las bila dapat tau, rupanya dia jiran aku yang sebelum ni aku tak penah amek tau pon sape dia. Katanya malu nak kenalkan diri dia. Bila dah kenal tu, aku tanya dia kenapa dia amek tau hal aku? katanya "sebab awak saya punye." selambe je padahal masa tu baru kenal. Heheh.

Alhamdulillah jiran aku ni adalah suami ku yang tersayang. Sayang sangat kat dia sebab dia sangat bertanggungjawab. Sangat-sangat caring. Bersyukur jadi isteri dia. Dia bukan je suami aku tapi dia juga kawan baek aku yang ape je cerita  aku boleh stori kat dia, aku boleh ngadu walau ape pon masalah kat dia. Dia pulak jenis senang nak paham. Satu kepala pulak ngan aku. Kitorang kaki berjalan. So tade hal la kalo nak ajak dia holiday memang dia akan saving duit awal2. 

Aku sayang dia ape adanya dia. Aku tak mengharapkan ape-ape melainkan kasih sayang dari dia. Dia pon jenis yang sabar dengan kerenah aku. Sabarr je. Tu yg penting. Dia bukan jenis yang cepat melenting atau merajuk. Aku ni jenis cepat panas. Dia la yang banyak mengajar aku erti sabar. Katanya "kalau awak rasa nak marah tu, tarik nafas dalam2 & lepas dgn tenang," tapi aku ni kdg2 hangen jugak. Menyampah aku ngan aku ni, heh! Dia pulak jenis yg lambat panas & cepat sejuk. He's my cool man yaww. Hee. Sayang jom g Perhentian Island! Dush dushh lebih3 ye kau!

Tag seberapa ramai yang boleh. Okeh aku tag korang!


Sesape nak join tu meh ke SINI meh! :D

p/s : heh panjangnye tah sape nak bace. takpelah sebab aku tak penah wat entri spesel for my asben sayang ni. hemm nti aku wt. tp yang ni pon dh cukup panjang aku rase. :P

15 komentar:

Nur Syamiza Hadi said... BALAS

thanks join contest ni..
semoga berjaya yea! ;)

Haa Fakihah said... BALAS

@Nur Syamiza Hadi: sama3. insyaallah aminnn. :)

cik ETTY said... BALAS

gud luck chips ;)
hee thanx2 tag etti
btw story chips so sweet la ^__^

Haa Fakihah said... BALAS

@cik ETTY : hehe tenkiuuu eti. :) sweet ko? nk tggu stori eti plk nehhh. hehe.

d_LA said... BALAS

good luck yer..sweet jer pic tu..

natashacherahim said... BALAS

okeh dear..nnti ore join..hehe...

p/s: nice pic la sygku...sweet..

Haa Fakihah said... BALAS

@natashacherahim : hehe tenkiu sayaammmmmm!!

Ujang9897 said... BALAS

wow...hehe..good luck

Haa Fakihah said... BALAS

@Ujang9897 : thnxs. hee. :)

Nurrain Elfrisha said... BALAS

akak!
hee
kne tag ni nk ckp psl pe?
hee
;)

mcjust.lol said... BALAS

memang menyampah pun dgn mg! haha!

~♥ Mawar ♥~ said... BALAS

ziarah malam :D Ini bukan angan-angan minah jenin!

http://lovenursi.blogspot.com/2011/01/detik-1.html

Haa Fakihah said... BALAS

@Nurrain Elfrisha : wt je cam akak wt ni. hehe.

Haa Fakihah said... BALAS

@mcjust.lol : hahahah. budus.

Haa Fakihah said... BALAS

@~♥ Mawar ♥~ : ok thnxs. nti ha terjah. :)

Nak saya terjah?