My second baby week progress.

pregnancy due date

Sunday, November 14, 2010

Baju Ball.

Salam semua. Ehee agak lama sudah aku tak update blog buruk aku ni kan. Cerita banyak tapi setan malas ada di hujung jari ni. FB pon aku malas nak hadap sangat. Kejap kejap boleh. Hehe. 

Yeay yapi sekarang dah pandai bercakap. Pandai sangat sangat dah. Penat nak dengar. Dia pon dah kenal mana baju mama, mana baju papa. Barang barang dalam rumah semua dia tau sape punya. 

Actually semalam, before papa dia nak g maen futsal, papa dia siap siap. Lepas dah siap tuh, papa pon keluar bilik then yapi terpandang papa

   "Aik! baju ball mama!" berulang kali dia cakap.

Sambil jari menunding ke arah baju yang di pakai oleh papa. Hahaha aku dan mak aku punya bantai gelak. Papa yapi pulak senyum senyum malu.   Know what? Papa dia pakai jersi THE RED WARRIOR aku je. Actually papa dia memang ada jersi tuh jugak tapi kaler putih, aku punya kaler merah. 

Yapi punya la alert kan. Hadoih. Papa peluk cium yapi dengan rasa bangga sambil cakap kat yapi "Papa pinjam je, hehe"My hasben memang dah cakap awal awal nak pinjam baju tu wat maen futsal malam tu. Tak sangka pulak yapi boleh tegur dengan nada yang kuat pulak tu. Sangat bijak! Good sangat anak mama & papa. 

Dia selalu panggil jersi tuh baju "ball" sebab dia tau tu kami pakai time nak tengok bola. Dia pon nak jugakkk. Heee aku dah belikan malam seblom kami nak bertolak ke KL untuk final di Bukit Jalil. Suka sangat dia. Siap nak pakai buat tido. Tanak bukak. :D

Red Warrior


Red Warrior kecik.




p/s : naseb baek dalam umah, kalo depan orang ramai macamane agaknya reaksi papa ea? hehe.



5 komentar:

efa fairuz said... BALAS

heheh aku cepukk jugak budak busyuk nih! hahaha

Haa Fakihah said... BALAS

hahaha.

mcjust.lol said... BALAS

sekarang ni dah main ikan buntal dah. bhahahaha

Haa Fakihah said... BALAS

mu ah ajar. siap buleh vibrate kan body ag. hahaha.

Haa Fakihah said... BALAS
This comment has been removed by the author.

Nak saya terjah?