My second baby week progress.

pregnancy due date

Friday, November 19, 2010

Futsal

Las nite bawak yapi ikot papa dia pegi futsal. Actually papa yapi ni tiap tiap malam maen futsal. Tak 2 jam, 1 jam. Tapi semestinya setiap hari. Selalunya jarang sekali baru bawak yapi. Sebab yapi ni susah nak kontrol dia kat sana. Dia punya naek angin tengok bola memang macam masuk antu. Tak dengar cakap. Nak jugak masuk dalam court.

Kalo tak bawak kang, aku pulak yang tertido kat lua court tu. Papa dia selalu ajak aku pegi sekali tapi aku je malas. So malam tadi papa dia sungguh sungguh nak bawak sebab sejak 2 hari lepas yapi dah pandai tendang bola ke langit dah. Hee.

Aaaa jangan tak tauu, yapi selalu tengok bola. Sebelom tendang tu dia pegang bola letak dekat ngan mulut, focus 2-3 saat dulu then lambung bola pastuhh dummm tendang! Hahaha. Alaa macam lagak goal keeper tu la. 

aa nampak tak red warrior kecik tu??

focus kononn!

Takde geng nak maen.

Papa suh keluar. Hehe. Orang dah nak stat maen.
(baju putih dalam court tuh papa yapi)

"Papaaaa.. masuk nakkkk.. masuk nakkkk!!"

Hehe tula yang keluar dari mulut yapi time kena keluar dari court. Hehe. Papa bagi bola sbijik nah maen kat lua. Mula mula keluar tu ok jela. Bila dia bosan maen kat lua, nampak pulak papa dia rancak maen dalam court, ape lagi naek angin la dia nak masuk jugak. Dah tau mana pintu masuknye, ke situ jela hala tuju dia.

Aku yang jaga kat lua ni mengalahkan orang maen futsal letihnya. Uwaaa tahun depan la pulak ikut papa ye yapi! (Tahun depan tak lama dah) Haha. 


video
layan video cket. naseb budak kena maen bola kat lua court.

p/s : mat yapi aka shahrul idlan talaha. :) 


7 komentar:

efa fairuz said... BALAS

yaAllahh comeinye yang gambar red warrior kecik tu.. haha.. nak sepak!!

Haa Fakihah said... BALAS

hahaha. balik tu ngigau2.

Elia Si Jejariruncing said... BALAS

sy pernah g tmpt futsal ni ngn bf sy! hehe

Haa Fakihah said... BALAS

ehh yeke?? ni kat koklanas. penah dtg ea?

Haa Fakihah said... BALAS

ehh yeke?? ni kat koklanas. penah dtg ea?

zureen said... BALAS

ya Allah.. comelnyeee yapi ni kak~

Haa Fakihah said... BALAS

hee thnxs zureen. dia ni kaki bola. menan paen xde xpe, asal ade bola. maen sejam pon x bosan.

Nak saya terjah?