My second baby week progress.

pregnancy due date

Sunday, January 23, 2011

Hantu hindustan!

Dulu kalo ari sabtu semua pakat dok bekumpul bersumbat sumbat depan tv sebab nak tengok hindustan. Aku ingat lagi seleksi Panggung Sabtu. Huishh hindustan dulu dulu memang bes la. Movie yang kua pon hit hot. Sekarang ni banyak yang tayang lurah dendam, tesembol sana sini. Kalah pilem mat saleh. Grrrrr.

Movie yang paling aku minat :


KUCH KUCH HOTA HAI
Aku memang paling suke cite ni lah. Sampai aku dah hafal seme dialog cite ni. Tak caye? Try tengok ngan aku. Tade hal la kalo nak aku berdialog sampai abes. Hehe. Aku pon dah tak ingat bape ratus kali aku tengok cite ni. Alaa dulu kan trend VCD. Aaa beli cd tengokla puas2. Esok tengok lusa tengok lagi. Aku sebenarnya minat kat budak kecik kat name Anjali tuuuuuu.... ;

Sana Saneed as Anjali Khanna
Hahah! seingat aku masa tu aku darjah 5 la. Aku dok ikut trend si Anjali Khanna dan jugak Anjali Sharma yang pakai hairband tu. Sampaikan kalo g pasar malam mesti nak suh abah beli hairband. Ala yang getah besar gedabak atas kepale. Tak pon aku suh mama jahitkan hairband untuk aku. Ade satu pasang baju kurung aku tu, aku suh mama buat hairband sekali. Kire kaen yang same lah. Bangga tau pakai hairband masa tu. Aku naek beskal g umah kawan2 pastuh dorang pon panggil aku Anjali. HAHAH! bangge tau! 


Ni la Sana Saneed dah besar. Cantek kannn. Dulu berangan la nak jadik cam dia nak berlakon jadik anak Shah Rukh Khan. Heh! tinggi angan2 kau! 

Selain dari Kuch Kuch Hota Hai aku minat jugak cite Hum Saath Saath Hai, Dil Kya Kare, Dil To Pagal Hai, Kaho Naa Pyar Hai, Mohabbatein dan banyak lagiiii!! Kalo yang leh kate latest sket opkos la Kabhie Kushi Kabhi Ghum, Kalho Naa HoKabhi Alvida Naa Kehna dan 3 Idiots. Yang cite latest ni bes maybe sebab kebanyakannya  pengarah yang sama yang mengarah cite Kuch Kuch Hota Hai. Cite pengarah bersama Yash & Karan Johar ni unik la. Senang2 je airmate nak ngalir. Ceh! Aku memang feel tau! Jangan herdik! Keskes.

Bab lagu pulak toksah cakap, maen2 je aku nyanyi. Layan wehh. Siap ingat lagi time lagu sekian2 scene dia cane, dia nari cane. Bila la nak kua cite yang bes bes lagi. Kalo panggung tayangkan balik cite hindustan box-office yang lama2 ni kompom aku g tengok! 

Name pon hantu hindustan! Nama2 penyanyi untuk pelakon2 ni pon aku tau & cam sangat dah. Kalo untuk Shah Rukh Khan selalu pakai suara Udit Narayan. Yang pompuan2 pulak selalu pakai suara Alka Yagnik. Alka Yagnik ni memang bes! Pandai dia ubah2 suara dia mengikut kesesuaian ngan pelakon tu. Kalo untuk Amisha Patel, memang Amisha Patel la bunyik nye! Grrrr!

Eh dah panjang aku melalut. Meroyan betul la kalo cite sal hindustan ni. Kalo aku review satu2 muntah lak korang bace. Keskes. Ok bai.



Eh ade lagik? Hee ni time aku search google tadi aku jumpe gambar ni. Sweet kan. Love is Friendship, Pyar Dosti Haii, Cinta itu Persahabatan. 

14 komentar:

ardinihumaira said... BALAS

kalo nustan suka cite dulu2.. best :D

Ujang9897 said... BALAS

g tgk vite 3 idiot....bapak best...nangis tue tgk...hahahahha

Haa Fakihah said... BALAS

@ardinihumaira : betul2 dni. cite dlu lg bes kan.

Haa Fakihah said... BALAS

@Ujang9897 : biar betik ko nanges jang? hehe igtkan ko xde urat nanges, urat kentot aku tau la mmg ko ade. KAHKAH. tp siyes bes kan cite tu! aku pon nanges!!!

miss lolly a.k.a luvfareda said... BALAS

anjali khanna mst dah besau skng kan :)

Haa Fakihah said... BALAS

@miss lolly a.k.a luvfareda : aah umo bape dh dia skg. cam tak caye mis lolly komen kt cni. hehe.

Nurrain Elfrisha said... BALAS

sume2 movie akak listed tu ain suke! ;)

p/s: sana saneed tu igtkn ain td skali tgk. HAHAHAHAHA

acah je.;p

Uchi kay-f @hmad said... BALAS

skrg dah x minat!

Haa Fakihah said... BALAS

@Nurrain Elfrisha : haha aah memang nak same ngn ain pon! tak igt nak link kn nama ain lah! dah niat nk wt cmtu dah tau tapi lupe!! hehe.

Haa Fakihah said... BALAS

@Uchi kay-f @hmad : skrg kene pilih2 br jumpe yg best! contoh 3 idiots!

Nurrain Elfrisha said... BALAS

hahaha, tapi kan kan?
kita kan muka ala ala gak
muka akak pun ade cam hindustannn!
gi duk mumbai gi!

;)

Haa Fakihah said... BALAS

@nurrain elfrisha : hahah! kite cam muke kajol! en tapi nape muke dato CT pon ade gak. wakakaka ! perasan!

Redbloodsnow said... BALAS

dulu time gigh skool...enjoy giler citer hindustan taw haa :P

Haa Fakihah said... BALAS

samelah kite zieee!

Nak saya terjah?