My second baby week progress.

pregnancy due date

Tuesday, January 11, 2011

"Mari Kita Cantik, Gembira Dan Bahagia Bersama"

GA ni di tag oleh besties aku Natasha. Aku pon memang dalam mood mengeJOIN GA skang neh. Aaaa ni pulak GA dari Cik Puan Bunga yang cantik! (mesti nak kena puji-puji ye! keskeskes!)
  1. Anda harus mempunyai tiket dan menaiki train ke Hogwarts (Jadi follower I. Kehkeh.Wajib) Maknanya anda harus mempunyai blog ya.
  2. Copy paste syarat - syarat penyertaan ni.
  3. Buat satu entry yang bertajuk "Mari Kita Cantik, Gembira Dan Bahagia Bersama"
  4. Kemudian dalam entry anda nyatakan siapakah insan yang palingggggg cantik di mata anda. Kalau anda kata dalam entry anda I lah manusia yang paling cantik, terus I bagi semua hadiah tu kat you guys! Haha. Tak takkk. Contohnya anda kata Maya Karin adalah cantik, so nyatakan kenapa dan huraikan bla bla bla.
  5. Kemudian anda nyatakan pula definisi cantik di mata anda. Apa makna cantik pada anda. Kalau cantik tu kena kurus ke, kalau pandai make-up tu kita kata cantik ke hape ke bla bla bla.
  6. Tag 4 orang bloggers yang lain (Sertakan link mereka) dan jangan lupa bagitau kat dirang yang diorang kena tag untuk join GA ni.
  7. Dan yang terakhir sekali, tinggalkan link entry anda di ruangan komen entry ini.

Insan yang paling cantik di mata aku adalahhh...


Mama sangat cantik luaran dan dalaman. Mama sangat-sangat jaga kebersihan. Mama baek & tak pernah nak busuk hati ngan orang. Mama susah nak pikir negatif tentang orang & bukan jenis yang marah-marah orang membuta tuli je. Mama jugak sentiasa jaga hubungannya dengan Allah dan jugak hubungan dengan manusia. Ape lagi mama dah memang cantik. Muka cantek & sifat pon lemah lembut. Sekarang mama dah masuk umor 51. Bila kua ngan mama, penah ade kawan tanye, "ni sape? akak ke?" hee. Sebab mama cantik & awet muda.

Definisi cantik di mata aku sama macam sifat-sifat & kecantikan yang ada pada mama lah. Bukan saja kena berpenampilan cantik dan kemas, tapi kena lah sentiasa berpikiran positif. Sentiasa jaga hubungan dengan Allah & manusia. Tak berperasangka buruk pada orang. Kalo mekap cantek tapi dalaman buruk tak cantik jugak tau. Kena lah cantik luaran dan dalaman dari semua aspek. :)

Okeh kena tag 4 orang :
Tarikh tutup GA ni pada 31 January 2011. Join cepat! KLIK HERE.

6 komentar:

Cik Puan Bunga said... BALAS

Betulllll laaaaaaa mama u memang awet muda! (:

thanks for joining dear! (:

keep in touch! (:

Haa Fakihah said... BALAS

@Cik Puan Bunga : tenkiuuu kakak cantek! hehe.

mcjust.lol said... BALAS

mama!!

Haa Fakihah said... BALAS

@mcjust.lol : ni mama aku! haha.

efa fairuz said... BALAS

wiwwitt mamaa..

Haa Fakihah said... BALAS

@efa fairuz : keskes. :P

Nak saya terjah?